YANGıN MERDIVENI KAPıSı GüNLüKLER

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Blog Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgelik verecektir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları prezantabl olarak mimarilmalıdır. Kapının intizamlı çaldatmaışmasını sağlamak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım yapılmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya muhik ve kolayca açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım etmek ve montajını açmak binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Yangın bapları bilhassa yangın sırasında pekâlâ kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan veya yaylı menteşe ile mukteza kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir gayrı öge ise asayiş yerine ihtiyaç mahsus şieğlenceli contalardır.

Tip Odası Yangın Kapıları : Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının katı aralık otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapısı camlı mümkün.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle beraberinde henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl sebebi mevzi yitirilmesine esas vermemesi ve elan az maliyetle meslekin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda bölümler arası yangın geçişini belirli bir dem aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayıcı kapılardır.

Dairesel yangın merdiveni, umumiyetle silindirik veya dairesel bir muhafaza zarfında kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana sahip yahut güzel duyu endişeların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) ana amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların özge katlara intikalini hapsetmek veya muhtemel olduğu denli geciktirmektir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu boyut güç kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları yangın kapısı ötürüsı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this page